MIRCEA BATRANU


Author Mircea Batranu
Căutaţi în textul integral al cărţilor mele
Cercetare si prognoza despre evolutia societatii si a tehnologiei in secolul XXI si mileniul trei! Analiza fenomenelor neobisnuite!
Ce va fi mâine? Dar ce va fi poimâine? Am pregătire didactică, studii şi experienţă în ştiinţă, tehnologie şi umanism! Aici prezint prognoza în evoluţia relaţiilor sociale, a tehnologiei şi a dezvoltării umane! Şi vă voi dezvălui şi modul de analiză şi prognoză!
-vezi prezentarea blogului-
Preluati flux-sumar RSS sau manual 5 (cinci) randuri plus link pe continuare! Se scrie titlul autorul si suportul (Futurism-Futurologie)
Va rog sa respectati drepturile de autor!
futurism futurology neofuturism
englishThis is a blog for the future presentation! What will be tomorrow? But what will be the day after tomorrow? Here I present a part of my predictions! I have experience in science, technology and humanism! Based on them, I estimate the evolution of the social relations, of the technology and of the human development! And I will reveal you how I prognose the future!

duminică, 12 februarie 2012

Cele sase anotimpuri ale Pamantului

Faptul că asistăm la schimbarea climei Pământului este de necontestat. Schimbările abrupte ale condiţiilor meteo în cadrul aceluiaşi anotimp cer o explicaţie. Afirm în continuare că aceste schimbări nu au nicio legătură cu aşa numita Încălzire Globală, care este de fapt o mare afacere şi nu ştiinţă.
Întrucât:
  • dinamica atmosferei terestre nu este îndeajuns de cunoscută încât să se poată aplica un model fizic şi să se poată trage concluziile necesare,
  • nu există încă o teorie şi un model aplicabil al fluxurilor de apă interne Pământului,
  • nu se cunoaşte în sine dinamica internă a scoarţei terestre, schimburile energetice ale acesteia cu atmosfera
  • nu s-au observat modificări ale condiţiilor externe Pământului care să-i influenţeze atmosfera, radiaţia solară şi radiaţia cosmică fiind în aceeaşi parametri cunoscuţi de peste cincizeci de ani
  • atmosfera nu s-a modificat semnificativ iar ponderea gazelor de seră nu reprezintă procentul care poate justifica schimbările climatice,
  • asistăm la creşterea activităţii seismice a Pământului.
pot să afirm, fără teamă de a greşi că schimbarea climatică are la bază fenomene care ţin de structura Pământului şi dinamica sa internă. Acestea nu duc la creşterea temperaturii globale ci la lărgirea plajei de evoluţie a temperaturii atmosferei terestre şi la creşterea vitezei de tranziţie de la o stare atmosferică la alta. Altfel spus:
  • temperaturile care variau pe suprafaţa Pământului de la -70°C la +50 °C , vor evolua între -80 °C  şi +60 °C  
  • gradientul mediu al unei zile obişnuite, de 0,5 °C/h (o variaţie a temperaturii de la noapte la zi de 12°C) poate ajunge până la 1°C/h (variaţie de 24°C/zi)  .
Aceste valori sunt orientative, folosindu-le ca exemplu. Cert este că fenomenele se produc mai rapid şi atmosfera se comportă în conformitate cu această creştere de activitate, însemnând că vânturile vor fi de intensitate mai mare, pe suprafeţe mai mari, răcirea şi încălzirea vremii mai rapidă, ploile vor fi mai abundente, gerul şi căldura mai mari. Pământul acţionează ca un sistem care-şi conservă starea, deci nu-i creşte temperatura medie globală.
Se vorbeşte tot mai mult despre faptul că în loc de patru anotimpuri în zona temperată, vom avea de fapt numai două, vară şi iarnă. Eu afirm că de fapt avem şase anotimpuri, aşa cum prezint şi în graficul postat aici, pentru zona temperată a emisferei nordice şi ele se suprapun zodiilor:
  • PRIMĂVARA, corespunzând zodiilor Peşti, Berbec şi Taur 
  • VARA, caldă şi ploioasă, în termenii cunoscuţi, în perioada zodiilor Gemeni şi Rac 
  • TORIDA, anotimp secetos şi fierbinte, în zodia Leului
  • TOAMNA, corespunzând zodiilor Fecioara, Balanţa şi Scorpion
  • IARNA, în termenii cunoscuţi, în perioada zodiilor Săgetător şi Capricorn
  • GERAR, anotimp extrem de friguros, în zodia Vărsătorului
E normal ca anotimpurile să nu aibă aceeaşi durată şi aceeaşi evoluţie lentă a temperaturilor în timp. Această constatare ar trebui să impună măsuri suplimentare pentru protecţia populaţiei în cele două anotimpuri extreme, Torida şi Gerar.

Cele şase anotimpuri ale Pământului
Aceste schimbări ale climei terestre, manifestate prin temperaturi extreme şi o dinamică accentuată a maselor de aer şi a apei atmosferice, vor influenţa viaţa şi costurile ei iar politicile sociale şi economice trebuie adaptate acestor schimbări. În august, în anotimpul Torida, e foarte probabil să măsurăm -100°C în Antarctica şi +50°C în Europa.
NOTĂ: Pe siteul MeteoRomania.ro veţi găsi date despre polii căldurii şi ai frigului pe Pământ (maxima de 58 °C la El Azizia, la sud de Tripoli (Libia) şi minima de –89,4 °C (21 iulie 1983) la statiunea Vostok, în Antarctica. În România, maxima înregistrată a fost de 44,5°C, la 10 august 1951 in localitatea Ion Sion (jud. Braila) iar minima de –38,5 °C, la Bod, lângă Braşov, la 24 ianuarie 1942.
Descărcaţi de aici:
Cele şase anotimpuri ale Pământului.pdf

Un comentariu:

  1. @Ady,
    Am lasat commentul si datele. Financiar nu pot sa va sustin acum. Incearca sa-l postezi pe forumurile si siteurile de sanatate, farmacie, umanitare.

    RăspundețiȘtergere

commentul va fi publicat dupa verificare; nu postati reclame!

futurism | futurology | neofuturism

Manifest | va fi revolutie

Comunionismul

Communionism's Blog

=========================================
Daca doriti inserarea acestui twitter Mircea Batranu in blogul sau site-ul vostru copiati scriptul urmator:

Faceți căutări pe acest blog