MIRCEA BATRANU


Author Mircea Batranu
Căutaţi în textul integral al cărţilor mele
Cercetare si prognoza despre evolutia societatii si a tehnologiei in secolul XXI si mileniul trei! Analiza fenomenelor neobisnuite!
Ce va fi mâine? Dar ce va fi poimâine? Am pregătire didactică, studii şi experienţă în ştiinţă, tehnologie şi umanism! Aici prezint prognoza în evoluţia relaţiilor sociale, a tehnologiei şi a dezvoltării umane! Şi vă voi dezvălui şi modul de analiză şi prognoză!
-vezi prezentarea blogului-
Preluati flux-sumar RSS sau manual 5 (cinci) randuri plus link pe continuare! Se scrie titlul autorul si suportul (Futurism-Futurologie)
Va rog sa respectati drepturile de autor!
futurism futurology neofuturism
englishThis is a blog for the future presentation! What will be tomorrow? But what will be the day after tomorrow? Here I present a part of my predictions! I have experience in science, technology and humanism! Based on them, I estimate the evolution of the social relations, of the technology and of the human development! And I will reveal you how I prognose the future!

miercuri, 6 aprilie 2011

Nu exista gauri in stratul de ozon

Atmosfera terestră nu este un sistem gazos staţionar în care eventualele straturi să-şi păstreze parametrii fizico-chimici în timp. Atmosfera terestră are o dinamică atât de complexă încât nu s-a putut construi un model fizico-matematic pe care să se poată lucra şi atunci se continuă măsurătorile iar prognozele au la bază observaţiile şi statistica.
alterarea stratului de ozon / alfred wegener institute
Specialiştii Institutului Alfred Wegener pentru Cercetări Polare şi Marine, din Potsdam (si Bremerhaven), au anunţat ieri 5 aprilie:
5. April 2011: Record depletion of Arctic ozone layer caused increased UV radiation in Scandinavia - Brief episodes of increased UV radiation may also occur over Central Europe
că stratul de ozon a atins o grosime minimă record şi asta poate duce la creşterea intensităţii radiaţiei UV la nivelul solului şi afectarea populaţiei în zona Scandinaviei şi apoi a Europei Centrale.

Cât de gravă este situaţia?
Am luat comunicatele lor şi observaţiile NASA.


Despre stratul de ozon şi rolul lui în protecţia suprafeţei pământului împotriva radiaţiei ultraviolete veţi găsi o serie de prezentări în „Protecţia mediului”.
ciclul ozonului


Denumirea de “Încălzire globală” a fost o creaţie a băieţilor deştepţi iar pe baza ei au creat un business la nivel mondial şi un munte de bani!

Am scris despre asta în Manifest, va fi revoluţie, Cap. 12.Comunionismul şi problemele globale, 2.EDUCAŢIA - baza existenţei spirituale, cheia identităţii, b.Problemele „balon” “Incălzirea globală” pag.91

  1. Încălzirea globală - Este una din marile teme create pentru a aduce bani. Da, este o temă a unor băieţi deştepţi. Pentru că am studiat fenomenul şi am publicat materiale referitoare la probleme ale poluării mediului, am să vă dau câteva argumente pentru a vedea grozăvia acestei afaceri.
  2. Încălzirea globală ar trebui să fie un fenomen de încălzire a întregii atmosfere terestre şi implicit a scoarţei terestre. Încălzirea ar trebui să fie dată de unul din factorii care asigura temperatura atmosferei:
    • Soarele, care prin radiaţie, încălzeşte atmosfera şi scoarţa Pământului. Dar Soarele are acelaşi spectru de emisie şi aceeaşi intensitate a radiaţiei.
    • Radiaţia cosmică prezintă ceva modificări dar nu are pondere în echilibrul general al planetei
    • Pământul nu emite mai multă căldură din adâncuri, nici vorbă de aşa ceva.
    • Structura atmosferei, compoziţia sa în azot, oxigen, hidrogen, bioxid de carbon, vapori de apa, ozon şi ceilalţi constituenţi gazoşi sau microparticule. Zonal sunt unele aglomerări, dar global nu e o schimbare de structură.
Atunci ce se-ntâmplă? Pentru că sunt fenomene care nu aveau loc pe Pământ acum 50 de ani. Se afirmă "în ultima sută de ani atmosfera s-a încălzit în medie cu 0,6 gr. C ". Poţi să măsori temperatura Pământului din cosmos cam de prin anii 60, de când au fost lansaţi primii sateliţi meteo. În rest se fac comparaţii cu măsurători de temperatură în staţii terestre. Valoarea de 0,6 gr. C este mai mult dedusă decât măsurată. Este un argument forţat în formarea opiniei pro-fonduri pentru oprirea încălzirii globale.
  1. Nu există o teorie unică şi acceptată a dinamicii atmosferei terestre. Distrugerea stratului de ozon poate aduce încălzirea unor zone şi perturbări în dinamica atmosferei. Gazele de seră pot încălzi atmosfera. Dacă nu ar exista gaze de seră, nu ar exista nici viaţă pe Pământ, pentru că ele opresc căldura, adică "radiaţia termică", la nivelul atmosferei încălzind-o. Fără gaze de seră n-ar exista viaţă pe Pământ.
  2. Echilibrul atmosferei - Sistemele fizice îşi conservă starea. Adică modificarea parametrilor unui sistem într-un loc este compensată de modificarea parametrilor în alt loc, astfel încât sistemul să-şi recapete starea de echilibru. Dacă într-o cameră ai uşa deschisă şi deschizi fereastra încet, vei simţi cel mult o adiere. Dacă deschizi fereastra brusc, e posibil să se formeze un curent puternic de aer care să-nchidă usa. Aşa se conserva sistemul. Pentru că am produs un dezechilibru local, zonal. Asta se-ntâmplă şi cu încălzirea. Este locală, zonală, în nici un caz globală.
  3. Termenul corect este de încălzire zonală. Pentru că se încălzeşte Pământul într-o zonă la nivelul solului. E posibil ca temperatura solului să urce cu câteva grade Celsius, într-o anumită perioadă. Dar, la câţiva kilometri deasupra, atmosfera se răceşte cu multe grade. Un traductor de temperatură dintr-un satelit va măsura însă o temperatură medie şi va detecta că nu e nici o creştere.
  4. Asta înseamnă încălzirea zonală.
  5. Ca să încălzeşti un corp cum e Pământul cu un grad, trebuie o energie imensă. Fizica ne arată aceste dimensiuni dar nu e locul aici pentru dezvoltarea acestui subiect.
  6. Altă explicaţie nu ar putea fi găsită decât în schimbarea parametrilor moleculei de apă şi a legăturii de hidrogen, baza vieţii. Dar asta ţine de alte coduri.
Încălzirea globală poate fi un fenomen de încălzire zonală dar este cu siguranţă un mare business pentru băieţii deştepţi. Au creat instituţii şi organisme pentru această tema. De multe ori mă îndoiesc şi de fundamentarea Acordului de la Kyoto, privind protecţia mediului şi reducerea emisiilor poluante în atmosferă, nu de necesitatea lui.”
Nu mă îndoiesc de valoarea specialiştilor şi nici de cercetările lor.
Mă îndoiesc însă de comunicatele de presă şi de efectele declarate ale fenomenelor.
Institutele de cercetări trebuie să atragă atenţia asupra cercetărilor proprii pentru că altfel îşi pierd fondurile. Ei nu exagerează în privinţa rezultatelor ci în privinţa interpretării evenimentelor. Peste interpretarea lor se suprapune „mica” exagerare a organizaţiilor de stat din sfera „protecţiei mediului” iar apoi, pentru a ajunge la urechile publicului, o serie de jurnalişti şi comentatori care nu au legătură cu ştiinţa, glazurează ştirile şi transformă un fenomen ciclic într-unul excepţional.
Nu este cazul unui fenomen excepţional!
Nu există o gaură în sensul lipsei materialului respectiv sau al apariţiei unei discontinuităţi în materia respectivă. Fluidele (lichidele, gazele, plasmele) evoluează normal spre echilibru şi orice variaţie de parametri apărută ca urmare a unui fenomen local, este corectată în timp!
Toate acetea ţin de dinamica atmoferei terestre! Revedeti clipul NASA de mai sus!
Nu este un fenomen excepţional dar sunt fonduri imense în joc!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

commentul va fi publicat dupa verificare; nu postati reclame!

futurism | futurology | neofuturism

Manifest | va fi revolutie

Comunionismul

Communionism's Blog

=========================================
Daca doriti inserarea acestui twitter Mircea Batranu in blogul sau site-ul vostru copiati scriptul urmator:

Faceți căutări pe acest blog