Gaura Guatemala 2011 - by Guardian |
În casa unei femei, Inocenta Hernandez, din Guatemala City, a apărut o nouă gaură a pământului, cu un diametru de aproximativ 80 cm şi adâncimea estimată de reporterul AFP la 12m.
"A reporter for AFP news agency who visited her home, estimated the hole, which appeared late on Monday, was 12.2m (40ft) deep and 80cm (32inches) in diameter.
Datele communicate publicului sunt sumare dar din imagini putem trage câteva concluzii.
Imaginile par extrase dintr-un film SF.
Într-o cameră a unei case din Ciudad de Guatemala, a apărut brusc o gaură de 80 cm diametru şi 12m adâncime.
Imaginile par extrase dintr-un film SF.
Într-o cameră a unei case din Ciudad de Guatemala, a apărut brusc o gaură de 80 cm diametru şi 12m adâncime.
Proprietara declară că a auzit un zgomot ca o explozie. Asta înseamnă că evenimentul a avut loc brusc, a fost o rupere, o fragmentare.
vezi VIDEO
vezi VIDEO
Ceea ce surprinde însă cel mai mult este rotunjimea găurii.
La fel ca şi Marea Gaură din Guatemala, din 2010, secţiunea este rotundă, un cerc aproape perfect. Priviţi imaginile cu atenţie.
Guatemala sinkhole - by News Sky |
- Nu este un canal vertical pentru că aspectul pereţilor este de “rupere proaspătă” şi se observă restul unei tubulaturi orizontale
- Nu este operaţiunea unei sape de foraj, pentru că pereţii au aspect de rupere şi nu de presiune mecanică (pereţi lustruiţi).
- Nu este o explozie. Aspectul pare mai degrabă al unei implozii pentru că toată masa de rocă a dispărut în interior. (Notă: volatilizarea nu este întotdeauna o explozie!)
- Semnele mari de întrebare provin de la gresie, care s-a rupt pe profilul rotund al găurii. Gresia nu se rupe rotund. Puneţi o gresie pe un profil rotund, fixaţi-o cum doriţi şi loviţi-o pentru rupere! Dacă reuşiţi performanţa unei ruperi circulare, vă public imediat experimentul pentru că este cu adevărat excepţional.
Oficial, se anunţă că aceste găuri ale Pământului apar în Guatemala pentru că solul este format din roci vulcanice. Dar NATURA nu produce forme geometrice regulate decât ca evenimente locale într-o dinamică mult mai complexă.
Acest eveniment se poate asemăna cu efectul unui sifon cu absorbţie forţată dar problema care rămâne în continuare este “cine sau ce determină sifonarea?”.
Pământul ne arată iar că mai avem mult până să-nţelegem Dreptul lui, Dreptul Pământului!
Iar dacă cineva se joacă de-a Dumnezeu cu noi, e şi mai grav!
In imagine este Marea gaura din Guatemala din 2010:
vezi si: