MIRCEA BATRANU


Author Mircea Batranu
Căutaţi în textul integral al cărţilor mele
Cercetare si prognoza despre evolutia societatii si a tehnologiei in secolul XXI si mileniul trei! Analiza fenomenelor neobisnuite!
Ce va fi mâine? Dar ce va fi poimâine? Am pregătire didactică, studii şi experienţă în ştiinţă, tehnologie şi umanism! Aici prezint prognoza în evoluţia relaţiilor sociale, a tehnologiei şi a dezvoltării umane! Şi vă voi dezvălui şi modul de analiză şi prognoză!
-vezi prezentarea blogului-
Preluati flux-sumar RSS sau manual 5 (cinci) randuri plus link pe continuare! Se scrie titlul autorul si suportul (Futurism-Futurologie)
Va rog sa respectati drepturile de autor!
futurism futurology neofuturism
englishThis is a blog for the future presentation! What will be tomorrow? But what will be the day after tomorrow? Here I present a part of my predictions! I have experience in science, technology and humanism! Based on them, I estimate the evolution of the social relations, of the technology and of the human development! And I will reveal you how I prognose the future!

luni, 24 noiembrie 2014

Cutremurele din Vrancea și predicția lor


Recentul cutremur din Vrancea. din seara de 22 noiembrie 2014, cu o magnitudine estimată la 5,7 Richter, a renăscut dezbaterea privind predicția cutremurelor.
Trec peste imbecilitățile promovate pe diverse posturi TV, de la sfaturi gen ”e cazul să lăsați atacurile de panică deoparte” și până la ”nu va fi un alt cutremur semnificativ acum”.
Lumea dorește certitudini, e normal.
Pentru a putea prezice un cutremur, cercetătorii au nevoie de un model fizic. Acest model nu există încă. Modalitatea de construcție științifică a acestui model este ori pe baza unei teorii și apoi verificarea lui experimentală, ori pe baza statisticii fenomenelor ce însoțesc un seism.
Neexistând un model încă, nu se pot prezice cutremurele.
Imposibilitatea prezicerii seismelor duce, pe cale de consecință logică și la imposibilitatea prezicerii că ”nu va fi cutremur”.
Deci, nu vă bazați nici pe cei care anunță că va fi cutremur și nici pe cei care vă asigură că nu va fi!
Suntem departe încă de etapa în care predicția cutremurelor va fi reală!
Cu referire la cutremurul din 22 noiembrie 2014 am două remarci de făcut:
1. A avut loc la 40km adâncime. Acest aspect e semnificativ prin faptul că efectele de suprafață au fost în zona estică, spre deosebire de cele de mare adâncime care își manifestă efectele în zona sudică, spre București. Sunt unii care afirmă că s-a mai detensionat scoarța Pământului în zona Vrancea. Este complet fals. Între 40km și 120km adâncime sunt straturi geologice diverse, întinse pe 80km, nu un bloc de metal. E chiar posibil ca o parte din energia degajată să se acumuleze mai în adâncime!
2.Este necesar ca INFP, Institutul Național pentru Fizica Pământului, să apară oficial în declarații de presă pentru orice seism care are peste 4,5 magnitudine pe Richter și intensitate peste 4 pe scara Mercalli. Totodată, e necesar ca posturile TV să beneficieze de consultanța de specialitate în domeniu. Informarea corectă a populației ține de deontologia profesională a tuturor.
Riscurile seismice rămân, nu pot fi înlăturate prin declarații politice sau expuneri de tip tabloid.
Responsabilitatea decidenților însă, poate determina reducerea pagubelor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

commentul va fi publicat dupa verificare; nu postati reclame!

futurism | futurology | neofuturism

Manifest | va fi revolutie

Comunionismul

Communionism's Blog

=========================================
Daca doriti inserarea acestui twitter Mircea Batranu in blogul sau site-ul vostru copiati scriptul urmator:

Faceți căutări pe acest blog